Bliv klar til løbesæsonen

Bliv klar til løbesæsonen

april 21, 2017 0 Af LFA

Er du ny løber, og venter du på, at det bliver den helt store løbesæson for dig? Du er ikke den eneste, for rigtig mange danskere har taget løb til sig som deres foretrukne hobby – og en stor del af deres livsstil. Hvis du er i klubben, så er du måske lidt i tvivl om, hvad du skal forberede dig på, og derfor får du her en lille guide til nogle af de ting, du kan overveje.

Løbesko

Noget af det vigtigste for en løber er skoene. Løbesko fås i utallige typer, farver og prisklasser, og det er ikke helt lige meget, hvilken sko du vælger, når du skal i gang med at løbe. Først og fremmest er det vigtigt, at du kender din krop godt. Har du problemer med hælspore eller andre ting, som generer dig, så bør du tænke det ind, når du vælger din løbesko. Oftest kan eventuelle skader eller kroniske ting forebygges ved at vælge den rigtige løbesko, og det er muligt at få tilpasset indlæg, som fjerner problemerne.

Selvom løbesko kan være ret dyre, så er det helt klart en af de gode investeringer som løber. En løbesko holder oftest en hel sæson eller mere, afhængig af hvor meget man løber, og med den rigtige sko undgår du problemer, du måske ellers løber ind i.

Føl dig tilpas

Når du løber som din hobby, skal du kunne lide det, du laver. Når du træder i løbeskoene og tøjet, skal du føle dig glad og fri, og det skal give energi efter en hektisk dag eller få dig i bedre humør, hvis du har haft en hård oplevelse. Tænk derfor over, hvordan du føler dig bedst tilpas, når du løber. Kan du bedst lide, at du har det smarteste løbetøj, så du ligner en professionel, eller vil du helst bare have det tøj på, som du føler dig mest afslappet i. Det er ret forskelligt, hvad der virker for folk, men du skal gøre det, der får dig til at løbe bedst.

Klæd dig på til vejret

Når man bor i Danmark, så spiller vejret altid en rolle, og det gælder selvfølgelig også for løbere, når størstedelen af sæsonen foregår udendørs. Du skal derfor tænke over, hvordan du klæder dig bedst muligt på, så du er forberedt på lidt af hvert i den givne årstid. Vil du gerne løbe i den koldere årstid, så bør du overveje at investere i termo-undertøj, som giver en god komfort, og som holder dig varm under turen. Du kan også investere i regntøj, hvis du føler dig som en bedre løber, når du ikke bliver gennemblødt af regnvand. Du kan besøge Termoland, hvis du vil se muligheder på tøj, som passer til det danske vejr. Du besøger siden ved at klikke her.