Derfor har du brug for en løbejakke når du løber som kvinde

Derfor har du brug for en løbejakke når du løber som kvinde

juni 14, 2021 0 Af LFA

Du har sikkert ikke tænkt så meget over det. Når man er ude og løbe, hvad skal man så have på? Det skal vel bare være simpelt tøj. Noget der hverken vejer for meget eller fylder for meget. Og det kan også være sandt afhængigt af, hvad du ønsker ud af dit løb. Derfor, afhængig af vejret, så kan det også være rigtig nyttigt at bruge en løbejakke. Og hvis du er kvinde, så er du heldig, for der findes nogle virkelig dejlige løbejakker.

Hvad dit tøj gør for dit løb

Som sagt, så har du måske ikke tænkt for meget over, hvad for noget tøj du løber i. I sidste ende handler det jo om selve løberiet, ikke hvad du har på. Det skal vel bare være praktisk, så du kan bevæge benene, og helst ikke for tungt, så det ikke gør løbets hårdere for dig. Flere kriterier kan der vel ikke være? Både sandt og falsk. Det er rigtigt nok, at tøjet helst ikke skal veje for meget. Det skal helst også sidde tæt på dig, så det ikke trækker vind ind og gør dig langsommere eller fordobler modstanden imod dig. Men det afhænger også af, hvad du vil have ud af dit løb.

For eksempel, hvis du ønsker at tabe dig, hvis det er hovedfokuseret, så kan det faktisk være en god ide at have tungere og større tøj på, når du træner. Det ser man meget boksere gøre, når du løber. I stedet for at løbe i T-shirts eller andet, så løber de i hættetrøjer. Det er fordi man så sveder mere. Når man så sveder mere, forbrænder man mere. Så taber man sig mere. Men hvis du fokus ikke er at tabe dig, men handler om selve løbet, så er du bedre stiller, hvis du går efter tættere og lettere tøj, ligesom en løbejakke dame.

Løbejakker både varmer og hjælper dig med at løbe

Som kvinde, så ved du måske allerede, at løbetøj skal få ting til at sidde tæt og få din krop til at være så stiv som overhovedet muligt, så du ikke samler vindmodstand op. Dette gøres ved for eksempel sports bh’er og yoga bukser. Du kan nu tilføje løbejakker til denne samling. En løbejakke dame er praktisk, fordi ikke blot giver den dig ikke vindmodstand, men det varmer også din krop, hvis det nu er koldt.