Derfor skal du tage på løbeferie

Derfor skal du tage på løbeferie

december 14, 2018 0 Af LFA

I de seneste år er der kommet en øget interesse for fitness, motion og en sund livsstil generelt. At tage på løbeferie rundt omkring i verden er således blevet en ferieform, der er ved at blive mere og mere populær. Læs med her og lær mere om, hvorfor du også skal tage på løbeferie.

Kombinér sol og varme med løb

Normalt er der ofte en tendens til, at vores ferier under de varme himmelstrøg, kommer til at handle mest om solbadning ved poolen, lækker mad og vin og drinks i hotelbaren. Det er der såmænd heller ikke det mindste galt med, men vi er sjældent særligt aktive på disse ferier og kigger nogle gange en smule ærgerligt på vores spejlbillede, når vi vender hjem fra ferien og indser, at der vidst er kommet et par ekstra kilo på.

Herudover har vi også taget en pause fra vores ugentlige løbetræning og det kan i høj grad mærkes, når vi igen efter ferien skal have løbeskoene på igen. Der er dog en måde hvorpå du kan få det bedste fra ferien sydpå og samtidig vedligeholde din løbetræning og holde kiloene væk. Du kan tage på løbeferie rundt omkring i verdenen og kombinere sol, varme, motion og løb samt opleve andre lande og få nye erfaringer.

Hvad skal du vide inden du tager på løbeferie

Hvis ikke man har været på løbeferie før kan det være svært at vide, hvad det er for nogle ting, der er vigtige at vide, når man skal planlægge en løbeferie. Her kan de være en god ide at undersøge rejsehjemmesider med tips og gode råd til løbeferier og anmeldelser fra andre, som har prøvet at tage på ferier af denne type. Ligesom det også kan være en rigtig god idé læse indlæg og artikler på forskellige rejseblogs, så du på denne måde kan finde ud af, hvad det er man egentlig leder efter i en god løbeferie.

Husk lige vaccinationen

Der er mange muligheder, når det kommer til at vælge din rejsedestination. Er du den erfarne løber kan du eksempelvis med fordel tage til destinationer, der byder på bjergrige landskaber. Mens det for den uerfarne løber er en god idé at undersøge hvad de forskellige landområder har at byde på, inden du vælger din destination.

Når du så engang har valgt din destination, skal du huske at sætte dig ind i rejsevaccinationer til lige netop dit rejsemål og få informationer om, hvordan du kan beskytte dig mod risici på rejsen. Du skulle gerne være sund og rask til at kunne få løbet en masse på ferien. Du kan læse mere om vaccinationer til rejser, priser herpå samt bestille tid din vaccination på Blivvaccineret.dk, som giver et overblik over landets vaccinationsklinikker.