Få ny motivation til din løbetræning

Få ny motivation til din løbetræning

juli 15, 2018 0 Af LFA

Alle kender det, når motivationen til at få løbet er faldet og det er blevet en kamp at komme af sted på løbeturen. Det kan være svært at holde motivationen oppe og det er derfor vigtigt at tænke over, hvordan du kan finde ny motivation til din løbetræning. I denne artikel har vi sat fokus på løb og kommer med vores bud på, hvordan du finder ny motivation til din løbetræning.

Hvad er dit mål?

Når det gælder træningsmotivation, er det allervigtigste at du har et mål for din træning. Hvis du ikke har et mål for hvad du gerne vi opnå med din træning er det svært at holde motivationen oppe, fordi du ikke ved hvad du går efter.

Derfor skal du som det allerførste for at finde ny motivation overveje hvad dit mål egentlig er.

Du kan sætte mange forskellige mål for din løbetræning. Når du skal vælge et mål, er det vigtigt at du finder et realistisk mål der samtidig ikke er for nemt,

Det kan derfor godt være svært at sætte det helt rigtige mål fra starten af. Men når du har noget at gå ud fra er du godt på vej.

Et mål kan fx være at kunne løbe en bestemt distance, tabe vægt, opbygge muskler eller meget andet.

Det er samtidig vigtigt at du ved hvordan du holder øje med om du når dit mål. Hvis det fx handler om at kunne løbe 5 km på en bestemt tid, er det vigtig at du ved hvor hurtigt du kan løbe 5 km lige nu, så du kan se hvornår du forbedrer dig.

 

Find nye ruter

For mange ender den daglige løbetur med at være den samme rute alt for mange gange om ugen og det kan hurtigt virke demotiverende.

For at gøre løbeturen spændende og udfordre dig selv, er det vigtigt at du finder forskellige ruter.

Det er sjovest at købe forskellige ruter, så du ikke kender hver en sten og træ på vejen, men kan kigge på nye omgivelser.

Det er samtidig også det mest udfordrende. Hvis du løber den samme tur ofte, bliver du vant til at løbe lige netop den tur og det er langt fra udfordrende for kroppen.

Hvis du mangler nye ruter til din løbetur, kan du kigge online, og se om der er gode løberuter i nærheden af dig, som du måske ikke kendte på forhånd.

 

Overvej en personlig træner

Hvis du synes træningen er gået i stå og du mangler idéer til, hvordan du kan sætte gang i din træning, kan bør du overveje en personlig træner.

En personlig træner sætter sig ind i din situation og nuværende form og kan derefter lave en træningsplan der passer til dit niveau samt dine ambitioner.

Det er derfor en fantastisk måde at sætte mere skub i din træning, da du får konkrete råd til hvordan du kan optimere din træning efter dit mål. Du kan finde en personlig trænger i Aalborg, der kan hjælper med din træning, ved at klikke her.