Har du brug for at variere din motion?

Har du brug for at variere din motion?

september 23, 2019 0 Af LFA

Hvis du er vant til at løbe meget som den primær træningsform, kan det være svært at komme udenom, at din motivation og lyst til at snøre løbeskoene kan skifte lidt og nogle gange være forsvindende lille. Derfor er det en god ide at variere den måde, du træner på og prøve nye ting af. Her får du brugbare tips til at prøve dig selv af på andet vis.

Lav andet end blot at løbe på din løbetur

Som løber elsker du helt sikkert den friske luft, følelsen af at svæve over jorden og få fuld valuta for din træning gennem både kondition, frisk luft i lungerne og forbrænding. Det er fantastisk at løbe.

Det kan være ubehageligt som løber at opleve, at man ikke har den samme iver og motivation for at løbe sin vante ture, og det er slet ikke unormalt. Selvom du ser dig selv som en ægte løber, kan det være super godt givet ud af gøre brug af andre træningsformer for at udfordre dig selv og blive en endnu bedre løber i sidste ende.

Hvis du er vant til at løbe i skove, parker eller andre steder i naturen, kan det være en god ide at lave en form for funktionel træning undervejs på din løbetur. Du kan holde et stop halvvejs på turen og lave nogle styrketræningsøvelser med egen vægt og hoppe over træstubbe eller lignende. Det vil give dig noget andet end blot løb, og du vil blive stærkere på en anden måde.

Har du tænkt over cyklen?

Hvis du slet ingen motivation har til løb, kan det være, at du helt skal glemme løbeskoene for en tid. Måske har du brug for forandring og slet ikke at tænke på løb. Det kan variere meget fra person til person.

I denne situation er cyklen det oplagte valg som substitut. Ved at cykle får du også den fantastiske friske luft, din puls kan bankes højt op, og både muskler og kondition får et boost. Derfor kan du med god grund overveje at investere i en god racercykel eller mountainbike, som blot vil gøre din cykeltur endnu federe.

Det kan også være, du ikke vil starte med at cykle for alvor, og derfor kan du måske høre venner eller bekendte, om du måske kan låne en cykel hos dem.

Gør transport til motion og leg

Hvis du har brug for andre input gennem motion, er der kommet mange forskellige sjove former for transportværktøjer, du kan prøve kræfter med.

Der er blandt andet kommet virkelig mange elcykler, elløbehjul, elrulleskøjter og elskateboards. Det kan måske virke som nogle former for gadgets, du ikke har gavn af, men det kan være en sjov og effektiv måde at komme rundt på, samtidigt med du får rørt dig og brugt din krop på en anden måde.

Hvis du vil læse mere om de forskellige nye produkter på markedet og se bedst i test, kan du besøge eriders.dk og blive meget klogere.