Hvorfor intervaltræning er vejen til vægttab

Hvorfor intervaltræning er vejen til vægttab

juli 11, 2017 0 Af LFA

Vi kan godt blive enige om at det er irriterende at træne, hvis man ikke ser resultater.

Hvis dit mål med løbetræning er at tabe dig, så skal intervaltræning være en del af din træning. Du snyder dig selv for de resultater du potentielt det kunne opnå.

Det gode ved intervaltræning er:

Det tager kortere tid, forbrænder mere og du kommer i bedre form.

Hvis du gerne vil lære at optimere din træning, så du opnår bedre resultater, så forklare vi dig hvordan du skal strukturere din løbetræning.

Hvorfor de fleste mennesker tager fejl

Du har sikkert se feltet på løbebånd hvor der står ”Fat burning zone”.

Du skal ikke tro på disse guides der skriver ”tab dig hurtigt ved at træne i fat burning zonen eller ved lav intensitet”.

Nu tænker du sikkert:

Hvis det ikke er korrekt, hvorfor står den så på alle maskiner?

Årsagen til at begrebet findes er at man enten forbrænder fedt eller glykogen når man træner. Når man træner ved en lavere intensitet forbrænder man mere fedt end glykogen, hvilket har givet navnet til denne zone.

Det har dog vist sig igennem flere studier at du forbrænder en større mængde fedt ved en højere intensitet, da det hele handler om at skabe et så stort kalorieunderskud som muligt.

 

Hvorfor intervaltræning er bedre end løb i det samme tempo

Selvom at den intensitet, som de fleste kender som ”fat burning zone” ikke er korrekt, så vil intervaltræning give dig bedre resultater end noget andet.

Årsagen skyldes at du forbrænder flere kalorier.

Dette er blevet bevist i flere studier bl.a. et studie lavet af Laval universitet. Studiet sammenlignede to grupper testpersoner, hvor den ene gruppe trænede ved lav intensitet, ”fat burning zone”, og den anden gruppe lavede intervaltræning.

Konklusionen af studiet var:

Gruppen der lavede intervaltræningen forbrændte flere kalorier og tabte mere fedt i perioden.

Hvordan skal du strukturere din intervaltræning?

Nu ved du at Intervaltræning er vejen til bedre resultater.

Så nu er spørgsmålet:

Hvordan skal du strukturere din træning?

For at få effekten af intervaltræning, så skal du træne ved over 80% af din VO2Max, som du let kan beregne efter en kort google søgning.

For at få den fulde effekt af intervaltræning, så skal du træne med over 80% af din VO2max.

Som udgangspunkt vil de fleste gøre dette ved at løbe så hurtigt de kan i 90-120 sekunder.

Herefter skal du holde pause, hvor du skal gå imens. Din pauseperiode skal være ligeså lang, som din løbeperiode. Altså skal du holde pause i 90-120 sekunder.

 

Husk kosten ellers sker der ikke noget

Selvom at du træner optimalt så vil du aldrig tabe dig uden at spise korrekt. Det er vigtigt at du er i et kalorieunderskud, ellers taber du dig ikke. De fleste af dine kalorier skal komme for mad, men der er enkelte kosttilskud som kan hjælpe dig til at opnå dine måler hurtigere. Du kan klikke her, for at se de mest effektive kosttilskud.