Kom i gang med at løbe med hjælp fra en løbeklub

Kom i gang med at løbe med hjælp fra en løbeklub

april 18, 2017 0 Af LFA

Synes du det er lidt svært at komme i gang med at løbe, selvom du egentlig gerne vil? Ved at melde dig ind i en løbeklub, kan du blive skubbet i den rigtige retning og få startet en god træningsrutine.

Løb sammen med andre

Når du melder dig ind i en løbeklub, kan du begynde at træne sammen med andre. Det er en stor fordel, hvis du prøver at komme i gang med at løbe, men synes det er lidt svært at komme af sted. Du kan også få en stor effekt af at melde dig ind i en løbeklub hvis du allerede løber regelmæssigt, men savner ny inspiration.

Når du begynder at løbe sammen med andre, kommer du nemmere af sted, fordi der bliver opbygget et fællesskab omkring løb. Når du får nogle løbekammerater i klubben, vil det forpligte og det vil blive sværere at finde en undskyldning for at springe en løbetur over.

En anden fordel ved at løbe med andre, er at det ofte giver bedre resultater. Når I løber en gruppe vil I nemlig begynde at presse hindenden lidt ved at konkurrere indbyrdes, og på den måde bliver du presset mere i din træning, end du gør når du løber alene.

Løb for alle

De fleste løbeklubber har forskellige hold og det er derfor både nybegynderen og den mere erfarne løber, der kan finde ny inspiration og løbemakkere.

Træningen vil ofte foregå delt ind i hold efter niveauer og du vil derfor komme til at løbe med nogle der er på samme niveau som dig. Det gør at både nybegyndere og den erfarne vil blive udfordret ved løbetræningen.

Planlagt træning

I løbeklubberne er der, for det meste, faste træningsdage og samtidig er træningen varieret.

Nogle træningsdag vil der fx være intervaltræning, hvor I løber hurtigt i nogle små intervaller. Gennem intervaltræning forbedres kroppens udholdenhed, og det er derfor en fordel at løbe intervaltræning nogle af træningsgangene.