Løb dig til en bedre hverdag

Løb dig til en bedre hverdag

maj 27, 2017 0 Af LFA

Der er mange gode argumenter for, hvorfor det er en god idé at hoppe i løbeskoene. Men hvorfor er det egentlig så sundt at løbe en tur i ny og næ? Det forsøger denne artikel at give dig lidt af svaret på.

Sundhed er et stort ord, som indeholder rigtig mange forskellige aspekter. Det starter egentlig helt oppe fra, hvor det selvfølgelig er vigtigt at holde hovedet sundt. Det gælder faktisk også munden, hvor tænderne er noget af det mest dyrebare, vi har. Alt for mange udskyder tandlægebesøgene, og det kan blive dyrt senere hen. Faktisk kan tandproblemer være årsag til, at man har svært ved rigtig mange andre ting – fx løbeturen – fordi det fylder alt for meget i bevidstheden.

Hvis du leder efter en dygtig tandlæge på Amager, kan du klikke her for at læse mere.

Netop løbetræning er noget, som virkelig kan sætte gang i nogle ting og give en masse overskud, man ikke havde forventet. Her er nogle af de positive ting, du får med dig, hvis du starter med at løbetræne.

God kondition

Den åbenlyse forskel ved løbetræning er selvfølgelig, at du kommer i bedre form. Når du er kommet i gang med løbetræningen, vil du mærke, at du lige så stille kommer i bedre kondition, og du vil derfor også være i stand til at presse dig selv mere og mere på turen. Det er dog ikke kun med løbeskoene på, at din kondition bliver bedre. Hvis du sommetider føler, at selv de mindste ting kan virke fysisk hårde, så vil løbetræningen give dig fornemmelsen af, at det hele pludselig er meget nemmere at overkomme.

Overskud til arbejdet

Det kan også være en kæmpe gevinst for dig på arbejdspladsen, at du begynder at løbetræne. Frisk luft og øget kondition kan nemlig være med til at sætte gang i nogle ting i kroppen, som gavner dig, når du skal koncentrere dig. Det er videnskabeligt bevist, at intelligensen stiger og koncentrationsevnen forbedres, hvis konditionen bliver bedre, og du vil derfor opleve, at du har større overskud til forskellige problemstillinger på arbejdspladsen. Det kan desuden også betyde, at du kan holde fokus længere tid ad gangen.

Bedre nattesøvn

Hvis du før har haft problemer med at sove, så er der gode chancer for, at det vil blive bedre, hvis du løbetræner. Først og fremmest vil din krop bedre kunne slappe af, fordi den er blevet brugt, men du vil også kunne mærke en forskel, fordi din forbedrede kondi også giver dig bedre forudsætninger for at slappe af.

Færre bekymringer

Løbetræning giver mulighed for at tænke en masse tanker igennem, og du vil derfor bedre kunne lægge dem fra dig, når du kommer hjem igen. Det kan altså give dig noget ekstra overskud, at du har smidt dine bekymringer ude på løbestien, så du igen er positiv, når du kommer hjem.