Løb i storbyen

Løb i storbyen

maj 15, 2017 0 Af LFA

Der er mange gode måder at holde kroppen ved lige på, selvom man bor i en af de større byer, hvor naturen ikke er helt så tæt på. Selvom det måske kan virke lidt uoverskueligt at hoppe i løbeskoene, så er det en af de helt oplagte måder at holde sig sund på. Løb er nemlig godt for rigtig mange ting, og det vil denne artikel kigge nærmere på.

Flere og flere danskere flytter til de større byer, og det samler mange folk på mindre plads. I hvert fald når det kommer til natur, hvor det måske kan være en smule svært at overskue, hvordan man kommer ud og bevæger sig. Det er dog langt fra umuligt at holde en sund og aktiv livsstil, selvom man bor i byen. Her kommer nogle bud på, hvordan du kommer i gang.

 

Få styr på det praktiske

Vejen til overskud går ofte igennem at få styr på en masse praktiske ting, som fylder og tager tid. Måske er du i gang med at flytte, og du skal have solgt din lejlighed eller dit hus. Her vil det være vigtigt at få styr på dette, så du kan overskue at starte løbetræningen. Find dig en god boligadvokat, som varetager dine interesser og rådgiver dig. På den måde slipper du for at ligge søvnløs over dette.

Du kan finde en god og erfaren boligadvokat ved at klikke her.

 

Start stille ud

Rigtig mange begår den fejl, at de starter alt for voldsomt ud, når de skal i gang med løbetræningen. Det kan desværre have nogle negative konsekvenser, som sætter en stopper for den gode løbeoplevelse. Først og fremmest er der stor risiko for skader, hvis man ikke har forberedt kroppen. Det kan være anklerne eller knæene, som pludselig står af under løbeturen, hvilket kan være ubehageligt. Typisk er det dog overbelastningsskader, som er det største problem. Hvis kroppen ikke har haft en tilvænningsperiode, kan den pludselig få nok, og så vil du blive tvunget ud i længere pauser.

Sørg for at lave nogle forebyggende skadesøvelser, så du undgår overbelastning. Det vil også gøre løbeturen mere behagelig for dig, fordi dine led og muskler er klar til det.

 

Gør det socialt

Det er altid en god idé at gøre motion til noget socialt. Særligt hvis du har lidt svært ved at komme i gang, kan det være en fordel, hvis du kan få andre med på vognen. På den måde kan I hjælpe hinanden til at blive motiveret, og I kan opsætte mål for, hvor meget I gerne vil udvikle jer over tid. Det er også en mulighed at melde sig ind i en løbeklub, hvor sammenholdet minder meget om det, man oplever til holdsport.