Må børn løbe langdistance?

Må børn løbe langdistance?

marts 30, 2017 0 Af LFA

Når vi ser vores børn løbe omkring udenfor er der ingen tvivl om, at de trives godt på denne måde. Fuld fart og masser af morskab. Det er noget der får mange forældre til at tænke, især hvis de selv er motionsløbere, der elsker at løbe lange ture eller deltage i forskellige løb.

Er det en god idé at lade mine børn løbe motionsløb? Må mine børn deltage i langdistance løb? Det korte svar er: Ja.

Hvad er der godt for de voksne er oftest også godt for børnene. I hvert fald når det kommer til noget så naturligt og sundt som at løbe.

 

Følg en træningsplan

Hvis ens barn gerne vil løbe seriøst og prøve kræfter med et langdistanceløb, så skal man endelig ikke forsøg at stoppe dem. Tværtimod, så er det vigtigt at man støtter dem og hjælper dem med at gøre det på den bedst mulige måde.

Det er ikke spor unormalt at selv mindre børn har prøvet kræfter med en halvmaraton og endda klaret det i glimrende tider. Ofte vil man se dem løbe sammen med deres forældre, og komme storsmilende over målstregen, mens forældrene ser noget mere udslidt ud.

Lav en fornuftig træningsplan og følg den, så kan du sikre dig at dit barn får den bedst mulige oplevelse uden skader og nedture.

 

Husk at det skal være sjovt

Når det handler om børn, så er det vigtigt at huske på, at det skal være en sjov oplevelse. Hvis de begynder at føles som en sur pligt, så fordamper interessen og lysten er væk. Gør det derfor til en sjov og tryg oplevelse, som du kan nyde sammen med dine børn. Det er nemlig en sund og sjov aktivitet, som i alle vil kunne få glæde af i fremtiden.