Mental sundhed er mindst lige så vigtig som den fysiske sundhed

Mental sundhed er mindst lige så vigtig som den fysiske sundhed

marts 10, 2020 0 Af LFA

Mentalsundhed, sundhed i forhold til livsstilssygdomme, et sundt aktivitetsniveau eller sundkost. Er man sund, hvis man kun efterlever en enkelt af disse?

Sundhed. Et meget omtalt og omdiskuteret emne de sidste par år. Sundhed er så meget mere end de fleste går og tror. Det er et emne, som deler vandene, og der er mange meninger og holdninger til hvad det er, og hvordan at man skal efterleve det.

Selvkritik og selvværd

Hører du til den meget selvkritiske del af befolkningen? Måske er intet er godt nok for dig. Det meste omkring dig er en stor skuffelse – dig selv inklusiv. Du bærer alle fejl på din skulder og synes, at du er en stor fejl i sådan nogle situationer. Du er aldrig tilfreds med dine præstationer, og finder altid en masse fejl ved dig selv og alt det, som du foretager dig.

Men når vi er selvkritiske, så forårsager vi ubevidst skade på os selv uden, at vi lægger mærke til det. Er det noget, som du gør på daglig basis, så skal du nok skrue lidt ned, så du kan tage bedre hensyn til din mentale sundhed. Tal til dig selv, som du ville tale til dine bedste veninde, din kollega eller dine børn. Du er god nok, og du gør dit bedste. Anerkend det som du har svært ved, og spørg om hjælp, hvis det er for uhåndgribeligt at gøre selv. Men selvkritik er faktisk nødvendigt for vores udvikling, og vores evne til at yde det mest optimale. Det er et vigtigt budskab med en intention, som vi ikke kan undvære. Det største problem med selvkritik er dog, at det i 99% af tiden ikke har et vigtigt budskab, og derfor er ødelæggende fremfor konstruktivt.

Er du utilfreds med dig selv?

Enten funktionsmæssigt eller på det æstetiske?

At gå rundt og være ked af enten udseende eller den daglige funktion er noget, som livet er for kort til.

Hvis du er en af dem, som har lyst til at græde hele vejen igennem dit træningspas uanset hvad, at du træner, så kunne du gøre dig klogt i bare at vælge det, som du får mest ud af. Vil du gerne have et par gode råd med på vejen så klik her. Er du virkelig glad for at danse zumba og gider du ikke sure spinningsinstruktører, så er chancen for at du kommer oftere afsted altså langt større, hvis du vælge zumba selvom, at du nok forbrænder flere kalorier ved en times spinning

Tag ansvar

Det er tilladt at ændre sig til det bedre for at få det bedre

Når det kommer til sundhed og velvære så handler det kun om dig. Det er tilladt at gøre lige præcis det, som du mener vil skabe en større livsværdi og kvalitet for dig – også hvis det er mere rettet imod dit selvværd og det som vi ikke kan se med det blotte øje. 

Hvis du vil prioritere din tid på madlavning og i fitnesscenteret, så gør det. Hvis du vil prioritere dine penge på at ændre de ting ved dig selv, som du ikke umiddelbart selv kan gøre så meget ved, så gør endelig det!

Går du og grubler og generelt har lidt for travlt, så er det okay at skrue ned for farten og prioritere dig selv.