Når løb fører til ulykke

Når løb fører til ulykke

marts 15, 2017 0 Af LFA

Løb er en fantastisk sport – og hvis du er fast læser af denne blog, elsker du helt sikkert løb og alt, hvad det indebærer. At nyde naturen og bylivet fra løbeskoene er dog ikke helt ufarligt, og mange kommer til skade på løbeturen. Det skyldes ofte løberens fart kombineret med bilernes og cyklisternes blinde vinkler. I denne artikel får du råd til, hvad du selv kan gøre, hvis løb har ført til en mere eller mindre alvorlig trafikulykke.

Akut hjælp

Er du eller en anden løber blevet ramt af en bil eller en cykel? Først og fremmest skal du vurdere ulykkens omfang. Er du blot blevet ramt med lav hastighed, eller er ulykken værre? Hvis ulykkens omfang ikke virker alvorlig, er det alligevel vigtigt, at du får bilistens eller cyklistens navn og nummerplade. Dette kan bruges i den efterfølgende sagsbehandling, hvis du senere skulle opleve smerter som følge af ulykken. Hvis ulykken er alvorlig, skal du straks ringe til akuttelefonen, hvorefter en ambulance vil assistere.

Selvom ulykken ikke er alvorlig, kan det være skræmmende at medvirke i en trafikulykke. Specielt i storbyer bliver løbere udsat for trafikulykker, hvilket desværre er en risiko, som løberne må tage. For at undgå risikozonen kan du løbe i skoven eller langs stranden. Dog er det ikke altid, at skov og strand er nær, hvorfor mange derfor er nødsaget til at løbe i trafikken blandt biler og cyklister. For at undgå en ulykke kan du dog tage en række forbehold. Et af disse er, at du altid skal have øjenkontakt med højresvings- bilisten, før du løber over en vej.

Få hjælp af en kiropraktor

Når ulykken er kommet på afstand, kan du have brug for hjælp af en kiropraktor. En kiropraktor kan hjælpe dig med at få styr på skaderne, store som små, og efter dette kan han give dig en række nyttige øvelser, som hurtigt vil hjælpe dig tilbage i løbeskoene. Hvis du ikke mærker smerter overhovedet, er det unødvendigt at gå til en kiropraktor – så har du blot været meget heldig og kan sagtens fortsætte med at løbe, hvis du husker at passe på, når du færdes i trafikken.

 

Få hjælp af en advokat

Hvem skal betale for tabt arbejdsstyrke, fysiske skader og psykiske mén? Eller blot for hullerne i løbetøjet, som ulykken forårsagede? Disse spørgsmål kan en advokat hjælpe dig med at få svar på. Måske har du flere rettigheder til erstatning, end du i første omgang har antaget. For at få hjælp med den videre sagsbehandling kan du kontakte en advokat, som kan hjælpe dig. Hvis du er bosat i nærheden af Kolding, kan du klikke her for at høre mere om en dygtig advokat i Kolding.