Sådan får du en mere aktiv livsstil

Sådan får du en mere aktiv livsstil

december 12, 2019 0 Af LFA

Det er ikke noget nyt, at alle har godt af at røre sig. Den officielle anbefaling er at være aktiv mindst 30 minutter om dagen – minimum 10 minutter ad gangen. Men for mange er det altså lettere sagt end gjort. Her får du en række tips til hvordan du kan flette en aktiv livsstil ind, som en naturlig del af din hverdag.

Lidt har også ret

Er du presset på tid eller motivation eller begge dele, kan det betale sig at snige små rutiner ind i din hverdag, som kan nås uanset hvor travlt du har. Og der er mange ting du kan gøre – gør det hele eller vælg det der passer bedst ind i dit liv.

Tager du offentlig transport eller bilen til arbejde, kan du skifte transporten ud med en cykeltur, løbetur eller gåtur. På den måde kan får du mere motion i hverdagen og i mange tilfælde er jernhesten ligeså hurtig, hvis ikke hurtigere, end offentlig transport. Start eventuelt ud med 1 eller 2 gange om ugen, eller tag offentlig transport eller bil noget af vejen, hvis afstanden er for lang. Andre gode tips er at tage trappen når du kan, og at rejse dig op så ofte som muligt – især hvis du arbejder på kontor og sidder ned hele dagen. Har du børn, kan det være svært at få sig dyrket motion og generelt sport.

Vær flere om det

Rutiner er nemmere at holde, hvis man er flere om det og har nogle der kan motivere en. Så spørg gerne dine kolleger om de vil være med, og gør det til en lille udfordring for jer selv hver dag. På den måde kan i holde hinanden op på det, og det virker ikke upassende eller pinligt at løbe op og ned af trappen, hvis i allesammen gør det.

Er dine kolleger ikke friske på udfordringen, kan du istedet melde dig ind i en klub, hvad end du er til løb, fitness-træning, yoga eller noget helt andet. Vælg en klub i dit lokalområde der passer til dit niveau og til dine ambitioner. Når du træner på et fast hold, kan du ikke udskyde træningen til en anden dag og vil være mere tilbøjelig til at komme afsted. Samtidig er det en fed måde at få nye bekendtskaber på.

Gå all-in

Hvis du drømmer om at få meget mere aktivitet og motion ind i dit liv og sige pænt farvel til kontorstolen for en stund, kan dette også lade sig gøre. Afhængigt af hvor lang tid du kan og vil rive ud af kalenderen, er der flere forskellige muligheder. Du kan f.eks. tage på enten sportsrejse eller idrætshøjskole, hvor der er masser af muligheder for begge dele. Men husk at lav din reseach først, og vælg rejse eller en højskole der passer til dine behov. Vil du blive bedre til noget du kan i forvejen, eller vil du lære noget nyt?

Bliver du grebet af en super aktiv hverdag – eller er du det allerede – kan du tage en idrætsuddannelse hos paulpetersen.dk, og gøre det til din levevej at være aktiv hver eneste dag. Med en uddannelse herfra, kan du blandt andet arbejde som idrætslærer på skoler eller i institutioner eller blive personlig træner.