Tag din hund med på løbetur

Tag din hund med på løbetur

april 15, 2017 0 Af LFA

Vi leder altid efter gode undskyldninger til at løbe en ekstra tur, så hvorfor ikke løbe sammen med din hund, når du alligevel skal ud med den. Hvis du begynder at få en mere aktiv hund, som du giver noget godt hundefoder, så vil du opleve en langt lykkeligere hund.

Det kan lyde sjovt, at en hund kan blive lykkeligere, for vi er vant til, at vores hund altid er glad. Men hvis du har en stor hund, så bør du dyrke motion med den, og her kan en løbetur være en god idé.

Hunde er meget lette at tilpasse, så selv hvis din hund virker glad for ikke at bevæge sig, så vil den helt sikkert også være glad, når den får lov at bevæge sig. Den vil faktisk være gladere for det, og når du alligevel elsker at løbe, så kan de to ting kombineres.

Sådan løber du med en hund

Det kan være lidt tricky at løbe med en hund, hvis den ikke er vant til det. For mange hunde har det med at spurte i starten, hvis de ser, at du vil løbe med dem. Det skyldes, at hunde kan lide sprint eller at slappe af. Mange mener, at det samme er gældende for os, men da vi godt kan lide at løbe langt, så fungerer denne metode ikke for os.

Derfor er det vigtigt, at du lærer din hund ikke at bruge alt sin energi lige i starten. Det skal siges, at de fleste hunde sagtens kan løbe videre, selvom de starter med at spurte, da de er gode til at bide sig fast i deres leder. Når du begynder at løbe med din hund, bør du give den noget mere hundefoder og måske også noget specielt hundefoder.

gilpa.dk finder du en masse forskelligt hundefoder, som giver næring til din hund, så den kan bevæge sig og være mere aktiv. På samme måde som du ved, hvordan god og dårlig mad påvirker dig. Det samme gør sig gældende for din hund.

Med eller uden snor?

Det kommer an på, hvor du løber med din hunde henne. Nogle steder er det ikke tilladt at løbe med sin hund, uden at den er i snor. Generelt skal du have en meget opdraget hund, før du begynder at løbe uden snor med den.

En snor er især godt i starten, da den også gør, at du bedre kan holde styr på, hvor du har din hund henne. Hvis du løber ved en vej, er det godt, så den ikke pludselig bevæger sig ud på vejen, når der kommer en bil. Du skal tænke på, at din hund ikke er vant til at løbe på samme måde som dig.

Det er en god idé at begynde at løbe med sin hund. Både for din skyld og hundens.