Tips til Urban Running

Tips til Urban Running

april 11, 2017 0 Af LFA

Det er dejligt at løbe ude i det fri, med grønne marker omkring sig eller ved stranden, med havet og den friske luft. De fleste har et yndlingssted at løbe og det er oftest i naturen, selv i de større byer er der masser af muligheder med parker og søer.

Men der er nu også noget specielt ved at løbe direkte inde i byen, Urban Running som det kaldes. Det kræver blot at man er opmærksom på en række faktorer.

Pas på trafikken

Uanset hvor man løber er det altid vigtigt, at man passer på trafikken, for der er ingen tvivl om hvem der er den svageste part, hvis det skulle komme til et uheld. Løb altid mod trafikken, så du på lang afstand vil kunne se potentielle fare. Skru ikke for højt op for musikken, selvom det kan hjælpe dig med at finde den bedste løberytme, for det kan drukne lydene fra dine omgivelser og sætte dig i en risikabel situation.

 

Undgå myldretiden

Hvis du vælger at løbe i myldretiden, så er der en meget god chance for, at din træning bliver afbrudt konstant af røde lys, biler og fodgængere. Sørg derfor for at løbe tidligt om morgenen eller sent om aftenen, hvor du har veje og fortove for dig selv. Det er en langt behageligere oplevelse.

 

Tag hensyn til andre

Når du kommer løbende, så ser det vigtigt at du sørger for at vise hensyn til andre, hvad enten der er bilerne, cyklister eller fodgængere. De har også ret til at være der, så pas på med at løb ned gennem en gågade, hvor du kan risikere at støde ind i nogen.

Urban running kan være enormt spændene og det er en helt anden måde at løbe på, og så længe man sørger for at udvise hensyn og passe på sig selv, så er det bare med at komme i gang.