Undgå disse begynderfejl ved løb

Undgå disse begynderfejl ved løb

marts 29, 2017 0 Af LFA

Hvis man gerne vil begynde at løbe, er det vigtigt at man gør det ordentligt og ikke begår en masse fejl. Naturligvis vil man ikke kunne være lige så erfaren og have den samme viden, som en der har løbet i årevis. Men der er alligevel en række begynderfejl, som vi vil forsøge at hjælpe dig med at undgå.

Løb ikke for langt

Når man begynder at løbe, kan det godt virke helt uoverskueligt at løbe mere end 1 minut af gangen. Man bliver forpustet og ens ben gør ondt. Det kan nemt virke som en komplet umulig opgave, men alligevel presser man sig selv og får løbet adskillige kilometer. Men det er en dårlig måde at gøre det på. Start med korte ture, hvor du langsomt lader din kroppe vænne sig til det. Det tager tid at træne sig op, så vær tålmodig.

 

Løb ikke for hurtigt

En typisk begynderfejl er at man giver den fuld gas lige fra begyndelsen. Spæner afsted mens ens lunger og hjerte er ved at sprænges. Det er langt bedre at tage den med ro, så ens kondition stille og roligt bliver trænet op og vil blive forøget. De gode tider på løbeturen skal nok komme med tiden, men i begyndelsen, skal du sørge for, at kroppen får lov at omstille sig.

 

Løb aldrig i gamle sko

Når du belaster din krop i så høj grad, som man egentlig gør med løb, så er det meget vigtigt, at man har det rette fodtøj. Hvis du løber i et par gamle udslidte sko, så vil du hurtigere blive øm i fødder og ben. Desuden er der større risiko for skader. Gå ind i en god sportsbutik og invester i et par gode løbesko, der passer lige til dine fødder og din løbestil.