Vælg det rigtige sportstøj til kvinder

Vælg det rigtige sportstøj til kvinder

august 10, 2021 0 Af LFA

De fleste kan nikke genkendende til, at glæden ved træning bliver lidt større, når man har noget nyt, lækkert træningstøj på. Det giver motivation og lyst til at give den en ekstra skalle, når man står i fitnesscenteret eller skal ud på løberuten. Når man skal vælge nyt sportstøj, er det vigtigt, at det opfylder visse kriterier. For eksempel skal det sidde rigtigt, være funktionelt og være til at ånde i. Hvis det ser godt ud, er det også en fordel.

Kvinder er forskellige, og vi klæder os forskelligt

Kvinder er forskellige, og derfor vil der være nogle forskellige kriterier for, hvordan træningstøjet skal sidde. Det er derfor skønt, når man finder et mærke, som er i stand til at levere sportstøj til alle kvinder. Overordnet kan man sige, at man først og fremmest skal føle sig godt tilpas i træningstøjet. For eksempel er det vigtigt, at man ikke skal suge maven ind. Derudover må tøjet ikke stramme visse steder, som gør det ubehageligt at have det på. Det må dog godt sidde til, da det vil øge bevægeligheden, at man ikke har en slasket T-shirt på eller tights, der falder ned. Mange kvinder, der styrketræner, sætter pris på sportstights, der ikke er gennemsigtige. Så vil man i ro og mag kunne lave diverse øvelser, uden at tænke over, hvor meget af ens undertøj, der kan ses.

Tænk over funktion, sted og årstid, når du vælger sportstøj

Man bør også tænke over, hvilken funktion sportstøjet skal have. Hvis man løbetræner, skal man højest sandsynligt have noget andet tøj, end hvis man går til håndbold eller styrketræner. Hvis man går i fitnesscenteret, er det ikke så vigtigt, om tøjet er vandtæt. Det kan derimod være relevant, hvis man løber udendørs. Det kan også være, at man har nogle andre kriterier til opbevaring, hvis man f.eks. skal have nøgler og mobil med sig. Det er ligeledes vigtigt, at man tænker over årstiden. Om sommeren kan man nemt løbe i en top og et par shorts, mens vinterløb kræver en anden form for beklædning og forberedelse. Sidst men ikke mindst skal man huske, at bare fordi moden dikterer, at man klæder sig på en bestemt måde, skal man ikke nødvendigvis gøre det. Man skal træne i det sportstøj, som man føler sig godt tilpas i. Det kan både være en T-shirt og lange tights, eller en lille crop-top og korte shorts.