Vær opmærksom, når du løber i trafikken

Vær opmærksom, når du løber i trafikken

marts 27, 2017 0 Af LFA

Danmark er i de seneste år blevet en rigtig løbenation. Vi løber som aldrig før, og det pryder i landskabet. Løbere i forskellige størrelser og aldre løber rundt i Danmark – alene eller i selskab med andre; måske endda i en løbeklub. Løbeklubber er blevet udbredt, og de findes efterhånden i de fleste byer. Nogle løbeklubber er naturligvis større end andre, og ambitionerne for løbeklubberne varierer ligeså. Det er interessant, hvordan løb både bliver brugt som en sport, en motionsform og en hobby.

Det er forskelligt, hvorfor folk løber – og der er heldigvis plads til alle i løbesporten. Det er dog vigtigt, at man også tager hensyn til hinanden i trafikken. Herunder får du nogle tips til, hvordan du overlever løberæset i trafikken uden at komme til skade.

Hvis hensyn – også selvom det går udover din pace

Når du løber i trafikken, er der en risiko for, at din pace ikke bliver så god som forventet. Denne risiko er forventelig, og den bør enhver løber, der løber i trafikken, respektere. Det er vigtigt, at du tager hensyn, når du løber i trafikken. Du skal tage hensyn til dine medløbere og dine medtrafikanter. Der kan opstå meget farlige situationer, hvis du ikke tager ordentlig hensyn til dem omkring dig.

Skru ned for musikken og spids ører

Mange bruger musik i deres løb. Musikken giver en rytme, der kan give et mere ensartet løb. Når du løber i trafikken, er det dog vigtigt, at du skruer ned for musikken, så du kan høre, hvad der sker omkring dig. Der er mange lyde i trafikken, og nogle af dem er forbundet med fare. Derfor er det yderst vigtigt, at du kan høre disse lyde. Spids ører, når du løber i trafikken. Hvis du i forvejen har problemer med hørelsen, bør du anskaffe dig et høreapparat til dit løb, så du altid kan høre, hvad der sker omkring dig. Muligheden for høreapparater, der kan bruges til sport, kan du læse meget mere om her.

Hold øjenkontakt med dine medtrafikanter

At holde øjenkontakt i trafikken er et gammelt råd, som du med garanti har lært fra barnsben. Når du holder øjenkontakt med dine medtrafikanter, signalerer du, at du har forstået trafikantens signaler. Det gør sig især gældende, hvis du skal krydse en vej eller andet, hvor din vej krydses med en andens. Prøv også så vidt muligt at læse trafikkens forløb, så du ikke løber ind i ubehagelige overraskelser. For at læse trafikkens forløb er det vigtigt, at du ikke løber helt i dine egne tanker – det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvad der sker omkring dig.